Lees

Wat zijn WebApps?

Een WebApp is een geavanceerde mobiele website die er uitziet, zich gedraagt en (bijna) hetzelfde kan als een native app.

Een WebApp gebruikt de browser van de smartphone als platform en webstandaarden als programmeertaal zoals javascript en HTML. Omdat bij meeste smartphones dezelfde achterliggende techniek voor hun browser gebruiken werkt de WebApp op alle platformen. Het verschil met een 'gewone' mobiele website is dat een WebApp ook geavanceerde functies van de telefoon kan benutten, zoals ‘touch’ en ‘swipe’ bijvoorbeeld. .

Voordelen

Kosten

Eén app in plaats van meerdere. Je hoeft niet voor ieder platform een aparte app te (laten) ontwikkelen. Dit heeft een aantal voordelen:
Lagere ontwikkelkosten, je hoeft maar één keer één app te (laten) ontwikkelen;
Eenvoudiger en dus goedkoper onderhoud, je hoeft niet bij iedere aanpassing, update of nieuwe release alle verschillende apps te updaten.

Compatibiliteit

De WebApp is op alle platformen en recente toestellen beschikbaar.

Continuïteit

De huidige webstandaarden die als basis voor de techniek van WebApps bestaan, zullen waarschijnlijk langer ongewijzigd blijven dan de snelle ontwikkeling van de apparaten waarop ze draaien. Veranderende resoluties van het scherm (bijvoorbeeld bij de iPhone 6), verschillende softwareversies (bijvoorbeeld bij Android) en veranderende of verschillende hardware van de telefoons hebben op WebApps niet zoveel invloed als op native apps.

Vacatures

Wil jij graag werken bij Q4UI? Spreekt een uitdagende baan bij een groeiende organisatie met veel persoonlijke aandacht je aan? Neem dan contact met ons op via werken@Q4UI.nl of via Adnan Alic. Wij maken graag tijd voor een kennismakings gesprek! *Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!